Астарта зберегла за собою 22% ринку цукру

16 грудня 2020, 11:53 1765

Підприємства «Астарти» завершили агровиробничий сезон-2020 збором кукурудзи (411 тис. т) та цукрових буряків (майже 1,5 млн т).

Про це йдеться у повідомленні агропромхолдингу.

«Враховуючи негативний погодний вплив на рослини впродовж усього року, а саме затяжну посуху в східних та центральних областях України і весняні заморозки на Заході, показники врожайності передбачувано нижчі за минулорічні. Так, середня валова врожайність кукурудзи склала 68 ц/га, а цукрових буряків  — 429 ц/га. При цьому цукристість буряків збереглася на високому рівні та в середньому по підприємствах компанії становила більше 17% (середнє значення в Україні — 16,3%, згідно з даними «Укрцукру» на 11 грудня 2020 р.)», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оскільки рівень вологозабезпечення ґрунту у східних областях залишається незадовільним, на наступний рік компанія передбачила адаптацію технологій вирощування. Зокрема, це зменшення норми висіву для більшої площі живлення рослин та додаткове міжрядне внесення рідких добрив. Також розглядається збільшення площ іригації за умови доступу до державної меліоративної системи.

«Незважаючи на всі негативні чинники цьогорічного сезону, «Астарта» залишається лідером цукрової галузі. Цукрові заводи компанії виготовили майже 226 тис. т цукру. Таким чином, за прогнозом, ми зберігаємо частку ринку на рівні 22% від загального обсягу виробництва в Україні», — розказав виконавчий директор «Астарти» Валерій Соколенко.

Частка цукру вищої категорії в «Астарті» зросла до 99% (95,5% у 2019 році), в тому числі було вироблено близько 70 тис. т цукру екстра-класу.

«Наші підприємства черговий рік продемонстрували кращі серед крупних виробників вихід цукру з тонни сировини та коефіцієнт виробництва. Зокрема, Яреськівський завод виготовляє з тонни цукрових буряків майже 168 кг цукру, тоді як середній показник в Україні становить 136 кг/т. Такі показники говорять про системну роботу над підвищенням ефективності виробництва та кваліфікації нашого персоналу, і дають нам впевненість в успіху і наступного року», — зазначили в компанії.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).