A'SPIK group планує підвищити ефективність молочного напряму на 10%

29 липня 2019, 12:32 1783

Підприємства A'SPIK group впродовж першої половини 2019 р. виробили понад 8,94 тис. т молока.

Наразі у групі компаній налічується дві молочні ферми, а саме — ТОВ «СГП ім. Воловікова», що у Гощанському районі Рівненщини, та СФГ «Кузьминське» у Теофіпольському районі на Хмельниччині, йдеться у повідомленні A'SPIK group.

Як зазначається, молочарство є новим напрямком діяльності для корпорації, адже «СГП ім. Воловікова» увійшло до групи компаній лише на початку 2019 року. Натомість СФГ «Кузьминське» перебуває у структурі корпорації з 2013 року.

Нині середній надій на добу в «СГП ім. Воловікова» складає 43 т, а у СФГ «Кузьминське» — 6 т. Поголів'я ж великої рогатої худоби на першому підприємстві налічує 1600 молочних корів, а на другому — 305 тварин.

«Виробництва молока для нас є новим напрямком діяльності, однак ми вже маємо певні успіхи. Зокрема, якщо у 2013 році середній надій у СФГ «Кузьминське» становив 4,5 т на добу, то зараз — 6 т. Сьогодні на наших молочних господарствах тривають активні роботи з упровадження нових шляхів і механізмів підвищення ефективності виробництва, аби збільшити надої на 10% до кінця року», — розповідає керівник молочного напрямку A'SPIK group Віталій Смілянець.

За його словами, 80% продукції молочарів компанії складає молоко категорії «екстра», по 10% —  вищого ґатунку та першої категорії.

Головними споживачами молочної продукції корпорації, яка відповідає найвищим стандартам якості, наразі є такі відомі на теренах України бренди як «Рудь», «Лімо» та «Молокія».


Для довідки: A'SPIK group займається виробництвом цукру, вирощуванням цукрового буряку, зернової групи, сої, кукурудзи, а також тваринництвом. ТОВ «Старокостянтинівцукор» і ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат», що входять до групи, спеціалізуються на переробці цукрового буряку, виробництві цукру, меляси, гранульованого жому. Підприємства виробляють 5% загального державного обсягу цукру, що дало можливість ввійти в ТОП-5 найбільших виробників цукру.