Альтернатива західному кордону: Дунайське пароплавство запускає контейнерні каравани

16 лютого 2024, 16:17 1785

ПрАТ «Українське Дунайське Пароплавство» (УДП) готується до запуску баржевих контейнерних караванів на Середній та Верхній Дунай як альтернативи перевізникам, які стикнулися з блокуванням руху на кордоні з Польщею.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури

«Українські експортери та перевізники знову стикаються із блокуванням пунктів пропуску на західному кордоні. Альтернативний логістичний маршрут з України до ЄС — річкові перевезення Дунаєм», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що УДП пропонує доставку контейнерів до дунайських портів Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Німеччини та до румунського порту Констанца.

Крім перевезення, компанія також забезпечує зберігання та перевалку в українських портах, організацію перевалки в портах вивантаження.

Держкомпанія вже почала консультації з перевізниками щодо залучення необхідної кількості контейнерів, необхідних для формування перших караванів.

Наразі в експлуатації компанії перебуває 25 одиниць самохідного флоту (20 в резерві) та понад 200 барж.

«Тож ресурсів і можливостей, щоб перехопити потік контейнерів з автотранспорту, у компанії достатньо», — додали в міністерстві.