Агротрейд підбила підсумки агросезону-2022

14 березня 2023, 15:34 1404

Результатом агросезону 2022 року групи «Агротрейд» стало 322,5 тис. т зібраних зернових та олійних культур.

Про це говориться у повідомленні компанії. 

Так, «Агротрейд» зібрала:

  • 140 тис. т кукурудзи;
  • 112,8 тис. т пшениці;
  • 36,5 тис. т соняшнику;
  • 21,7 тис. т ріпаку;
  • 9,9 тис. т сої;
  • 1,3 тис. т ячменю;
  • понад 300 т гречки.

«Це був важкий рік: складна посівна, тимчасова окупація частини полів, труднощі з експортом, енергетична криза, несприятлива погода восени та взимку, і як результат — затяжні жнива пізніх зернових. Проте ми задоволені результатами. Однак з огляду на те, що проблеми з експортом можуть тривати і наступного сезону, компанія суттєво змінила посівну структуру, зменшивши обсяги кукурудзи, натомість збільшивши площі посіву під ранньою колосовою групою та озимим ріпаком», — зазначив директор агропромислового департаменту «Агротрейд» Олександр Овсяник.

Агрохолдинг уже готовий до старту нового сезону: як тільки дозволить погода, аграрії розпочнуть внесення добрив під озимі культури, якими засіяно майже 20 тис. га. 

У 2022 році найврожайнішими культурами для групи стали соя, озимий ячмінь і гречка. Їхня врожайність сягнула 130% від запланованої. Також чудовий результат показала яра пшениця, яка вродила на 20% більше, ніж запланували аграрії.


Для довідки: група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. т.