Агропродсервіс: Цукровий буряк «замучила спрага»

02 серпня 2016, 09:26 2713

Бурякові поля компанії «Агропродсервіс» буквально замучила спрага. Спека вкрай негативно позначається на розвитку коренеплодів, адже якраз у липні-серпні вони потребують найбільше вологи.

Про це повідомляють в агрохолдингу.

Як відмічають в компанії, для утворення однієї тонни коренеплодів і такої ж кількості гички витрачається майже 80 т води, а її, через відсутність опадів та пониження водних горизонтів, немає.

Нестача вологи у грунті в липні призвела до зниження ваги коренеплодів та збільшення в них вмісту азоту. Заміри 20 липня проти попереднього показали зменшення ваги буряка на 20 грам і відтік вологи з нього у грунт.

«Очікувалося, що копання цукрових буряків у цьому році на полях компанії «Агропродсервіс» розпочнеться 22 серпня, а Чортківський цукровий завод, з яким ми маємо договір на переробку солодких коренів, запрацює 25 серпня, після формування триденного запасу сировини. З усього видно (невтішні метеопрогнози), що дати копання буряків і запуску заводу буде зміщено в залежності від періоду та кількості опадів. Буряк має набрати відповідну масу», — говорять в «Агропродсервісі».


Для довідки: Потужності корпорації «Агропродсервіс» розташовані в трьох областях — Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській. Основні напрямки діяльності — рослинництво, насінництво, виробництво комбікормів, свинарство, птахівництво та молочне скотарство. Земельний банк — 40 тис. га.

Цьогоріч компанія істотно розширила свій буряковий клин. Під культуру відведено майже 4 тисячі гектарів.