Агромарс планує побудувати ще один завод з переробки відходів

25 липня 2018, 09:47 2743

ТОВ «Комплекс Агромарс» планує побудувати завод з перероблення флотошламу, який утворюється після первинного очищення води, використаної в забійних цехах, на так званих флотаторах, та надлишкового мулу біологічних очисних споруд.

Як говориться у повідомленні компанії, це вже другий запланований проект з переробки відходів. Перший — завод з перероблення курпосліду, для спорудження якого компанія залучатиме кошти ЄБРР.

«Компанія «Агромарс» зацікавилася проектом голландської компанії Mavitec. Цей завод з перероблення флотошламу буде, як і завод з перероблення курпосліду, виробляти електроенергію, але в інший спосіб — методом газифікації», — говориться у повідомленні.

Уточнюється, що за один день він зможе виробляти 1,1 МВт теплової енергії та органічне добриво — екочар, що використовується як добавка до ґрунту, підстилка для тварин або добавка в корми.

«У нас вже є завод з виробництва біодобавок з побічних продуктів тваринного походження. Коли ми побудуємо ще два заводи для переробки курячого посліду з використаною підстилкою, флотошламу і надлишкового мулу, то повністю замкнемо ланцюжок утилізації будь-яких відходів, що дозволить вирішити всі екологічні питання так, як це роблять в Європі», — пояснив заступник технічного директора компанії «Агромарс» Олександр Сурмач.


Для довідки: «Комплекс» Агромарс » — вертикально інтегрований холдинг із замкнутим циклом виробництва (від вирощування зернових культур, виробництва комбікормів, вирощування племінної та бройлерної птиці, до переробки м'яса та його реалізації через власну франчайзингову мережу). Головне виробництво знаходиться в Гаврилівці (Вишгородський р-н Київської обл.). Структура ТОВ «Комплекс Агромарс» також включає: Броварський і Кагарлицький філії, «Бориспільський експериментальний комбікормовий завод», «Київський комбікормовий завод», «Кагарлицький елеватор» та «Курганський бройлер».

«Агромарс» за підсумками 2017 року входить в трійку лідерів з виробництва курятини в Україні.