AgroGeneration може втратити всі активи на Харківщині

22 березня 2022, 17:10 1987

Компанія AgroGeneration орендує землі в Харківській області, де ведуться активні бойові дії, тому розробила три сценарія розвитку подій. За найгіршим — втрата всіх активів компанії.

Про це повідомив СЕО компаніі AgroGeneration Сергій Булавін під час онлайн-зустрічі Trend&Hedge Club.

«Перший сценарій — Харківська область повністю окупована, і в такому разі, звісно, компанії втратять свої активи та закінчать діяльність. Другий сценарій — якщо закінчиться війна до 1 травня, зможемо вийти на 100% тих обсягів виробництва, які планували. Третій — якщо вийдемо з перемогою до 1 червня, по Харківській області, скоріш за все, за рахунок недовнесення добрив буде недобір урожаю 25-30% по пшениці й понад 50% — по соняшнику, оскільки не буде можливості вчасно відсіятися», — зазначає Сергій Булавін.

За його словами, зараз, де можливо, компанія проводить підживлення пшениці, але не зможе це зробити на всіх землях. Під ярі культури добрива повністю внесені ще з осені.

Щодо забезпечення ресурсами на весняну посівну Сергій Булавін відзначає, що компанія має на складах 30% від потреб насіння соняшнику, ведуться перемовини з постачальниками про забезпечення рештою насіннєвого матеріалу. Стосовно ЗЗР ситуація теж не дуже визначена. Пального є невеликий запас, але його не вистачить на тривалий час.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua