Європарламент схвалив скасування на рік мит для України

19 травня 2022, 13:53 945

Європейський парламент сьогодні, 19 травня 2022 р., підтримав однорічне призупинення імпортних мит Євросоюзу на весь український експорт.

Таке рішення підтримано 515 голосами, 32 проти та 11 утрималися, говориться у повідомленні ЄП.

Як зазначається, таке рішення повністю скасує імпортні мита на промислову продукцію, фрукти та овочі, а також антидемпінгові мита та захисні заходи щодо імпорту сталі на період до одного року.

«Перед обличчям російської агресії Україна бореться не лише за власну свободу та безпеку, а й за свободу всієї Європи. Тому ми повинні підтримувати Україну на всіх рівнях усіма інструментами, які є в нашому розпорядженні: не лише зброєю та санкціями, а й нашою торговельною силою. Надання Україні необхідної підтримки для захисту не закінчується на полі бою; це включає забезпечення того, щоб економіка України залишалася стійкою та конкурентоспроможною.

Сьогодні ми повинні показати, що наша підтримка України є абсолютною, непохитною та незворотною, впроваджуючи ці безпрецедентні заходи з лібералізації торгівлі. Слава Україні!» — заявила постійний доповідач по Україні Сандра Калнієте.

Рішення почне діяти на наступний день після його опублікування в Офіційному віснику ЄС.