У Польщі зафіксовано п’ять випадків відкриття вагонів з українським зерном

05 березня 2024, 18:00 2537

На території Польщі було зафіксовано п’ять випадків відкриття протестувальниками запломбованих вагонів із зерновими вантажами з України.

Такі дані надав заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, пише Rail.insider.

«Наразі передачі вантажів нічого не заважає, прикордонні залізничні переходи працюють у штатному режимі», — додав посадовець.

Як зауважив Валерій Ткачов, фіксується зменшення обсягів передачі зернових вантажів на кордонах з Угорщиною, Словаччиною та Румунією. Упродовж лютого майже не змінилися обсяги передачі зерна на кордоні з Польщею, але останнім часом передача зернових зменшується через дії протестувальників (тимчасове блокування ними роботи терміналів, колій тощо).

За його словами, у лютому суттєво скоротилися обсяги передачі зерна залізницею через західні прикордонні переходи. 

Упродовж лютого майже не змінилися обсяги передачі зерна через українсько-польський кордон. Щодоби через нього рухалися 92 вагони. Скорочення порівняно із січнем становить 0,03 одиниці на добу.

На інших переходах обсяги зменшилися суттєвіше. Так, до Словаччини у лютому щодоби прямували 56,5 вагона із зерном. Показник скоротився на 9,8 одиниці на добу.

На 11,2 вагона із зерном зменшилася передача через українсько-угорський кордон. За підсумками лютого показник становив 36,7 одиниці.

Та найбільше скоротилася передача зерна до Румунії — 18,5 вагона на добу. У лютому середньодобовий показник становив 89 одиниць.