росія приховує інформацію про рекордний експорт зерна

21 липня 2023, 13:50 3402

росія експортує рекордні обсяги пшениці та намагається приховати цей факт, припинивши обмін торговельними даними.

Про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кетрін Брукер під час засідання Постійної ради ОБСЄ, повідомляє «Укрінформ».

Вона зазначила, що США засуджують односторонній вихід росії з Чорноморської зернової ініціативи. кремль ставить під загрозу продовольчу безпеку у світі, намагаючись «покарати Україну та просувати свої власні інтереси».

Брукер зазначила, що експорт російської сільськогосподарської продукції «відновився до довоєнного рівня і був би ще вищим, якби не експортні обмеження, запроваджені самою росією».

«Жодні санкції G7 не спрямовані проти російського експорту продовольства та добрив, і росія має рекордні обсяги експорту пшениці. росія припинила ділитися даними про торгівлю, намагаючись приховати цей факт від світу», — заявила представниця місії США в ОБСЄ.

На її думку, призупинивши свою участь у «зерновій угоді» й намагаючись прибрати українське зерно з ринку, росія збільшить свою частку на ринку і зможе продавати свою пшеницю за вищою ціною. 

Тим часом представники росії покинули Спільний координаційний центр Чорноморської зернової ініціативи, пише cnnturk.com.