Польські аграрії закрили проїзд фур на одному з пунктів пропуску з Україною

17 лютого 2023, 09:50 1721

Фермери з асоціації Fraudulent Wieś зібралися в селі Окопи на шосе, що веде до польсько-українського прикордонного переходу «Дорогуськ-Ягодин».

Протест розпочався у четвер і триватиме до 24:00 17 лютого. Весь цей час дорога в Дорогуськ буде перекрита, пише wydarzenia.interia.pl.

Фермери висловлюють протест проти завезення українського зерна. Після акцій на початку лютого Міністерство сільського господарства запропонувало аграріям фінансову підтримку. Найбільшу субсидію мали отримати фермери з прикордонних воєводств: Любельщини чи Підкарпаття. Проте, на думку демонстрантів, це не реальна допомога.         

«Ми знову протестуємо, тому що ідея міністра з цією дотацією на кожну тонну зерна, а в нашому регіоні вона має бути 20-50 злотих, це таке невміле гасіння пожежі. Це зовсім не вирішує проблему. Проблема в тому, що у нас забагато зерна, яке ми точно не зможемо вивезти до врожаю. Це спричинить серйозну проблему, яку ми матимемо під час збору врожаю та пізніше», — сказав Polsat News один із фермерів.

Протестувальники зазначають, що планують проведення таких акцій до 3 березня.               

Держприкордонслужба України повідомила, що через протест аграріїв на під’їзних шляхах до пункту пропуску «Дорогуськ–Ягодин» з боку Польщі призупинено оформлення вантажівок на в'їзд до Польщі (виїзд з України). Пропуск автобусів здійснюється в обох напрямках у звичному порядку.