Неврожай у США обрушить експорт кукурудзи до багаторічного мінімуму

14 вересня 2022, 16:21 2491

Постачання кукурудзи та сої в США впадуть до багаторічного мінімуму, оскільки спекотна та суха погода в серпні зменшить потенціал урожаю обох культур.

Міністерство сільського господарства США знизило свій прогноз щодо кінцевих запасів кукурудзи в США на 2022/23 роки до 10-річного мінімуму в 1,219 млрд бушелів з 1,388 млрд (1 бушель кукурудзи — близько 25,4 кг). Обсяг постачання сої очікується найнижчим за сім років — 200 млн бушелів, пише Reuters.

Як зазначається, цієї осені світ розраховував на значне виробництво в США, щоб компенсувати скорочення експорту зерна з України. Незважаючи на те, що нещодавні постачання зерна з Чорноморського регіону надійшли на світовий ринок, геополітичні заворушення та невизначеність у ланцюзі постачання спричинили руйнування на ф’ючерсному ринку минулого тижня.

Ф'ючерси на соєві боби Чиказької торгової біржі зросли після публікації звіту, причому найактивніший контракт зріс на 4,2% і демонструє найбільший щоденний приріст за 2-1/2 місяці. Ф'ючерси на кукурудзу зросли до найвищого рівня з 28 червня.

«Урожайність бобів виявилася значно нижчою за очікувану», — зазначив віце-президент Zaner Group Тед Сейфрід.

Фермери, ймовірно, зберуть урожай кукурудзи в розмірі 13,944 млрд бушелів, виходячи із середньої врожайності 172,5 бушелів на акр, повідомляє Міністерство сільського господарства США. Якщо це буде реалізовано, це буде найменший урожай у США за останні три роки.

Урожай сої оцінювався на рівні 4,378 млрд бушелів із середньою врожайністю 50,5 бушелів на акр.