Контейнерний термінал у Польщі запустив інтермодальний сервіс для вантажів з України

06 вересня 2023, 13:30 1717

«Балтійський контейнерний термінал» у Гдині (Baltic Container Terminal, BCT) розпочав співпрацю з логістичними операторами Fortis Logistics Group та Multimodal Solutions&Services, запустивши пряме інтермодальне сполучення для експорту товарів, виготовлених в Україні.

Про це пише Logist.today.

Наразі BCT приймає поїзди з контейнерними вантажами, переважно кукурудзою, зерном і шротом. Оператором повнорозмірних поїздів є компанія Fortis Logistics, яка вже багато років успішно забезпечує доправлення українських вантажів транзитом через Польщу.

Маршрутні потяги, що курсують між Славкувом і Гдинею, наразі складаються з 22 80-футових вагонів SGGRS і 44 40-футових контейнерів. Сполучення починалося з трьох поїздів на тиждень, тепер їхня кількість зросла до шести. Українська сільськогосподарська продукція доставляється до Славкува у вагонах колії 1520 мм, де її перевантажують у контейнери та відправляють до Гдині і далі світом. Наразі термінал спільно з партнерами також працює над покращенням потоку імпортних перевезень до України, використовуючи вже наявні сполучення.

Зауважується, що запуск такого ефективного інтермодального сполучення свідчить про те, що використання BCT як перевалочного пункту для контейнерних українських вантажів є серйозною альтернативою масовому транзиту української сільгосппродукції через територію Польщі. Контейнери завантажуються безпосередньо на морські судна, які регулярно заходять на термінал.