Китай та Росія підписали угоди, які спрощують торгівлю зерном

04 лютого 2022, 19:00 197

Китай скасував принцип регіоналізації при постачанні пшениці та ячменю з Росії — тепер ці культури можуть ввозитися до КНР з усієї території Російської Федерації.

Відповідні протоколи між Мінсільгоспом РФ та Головним державним управлінням з контролю якості, інспекції та карантину КНР були підписані в Пекіні 4 лютого, пише ІА «АПК-Інформ».

Як повідомила пресслужба Россільгоспнагляду, до підписання зазначених документів у переліку постачальників зазначених культур у Китай було лише сім російських суб'єктів (Алтайський та Красноярський краї, Челябінська, Омська, Новосибірська, Амурська та Курганська області), і до нього не входили провідні регіони із виробництва зерна.

Крім того, ще одним документом, підписаним компетентними відомствами двох країн, став Протокол про санітарні та фітосанітарні вимоги до люцерни, що експортується з Росії до КНР, яким дозволяються постачання до Китаю цієї кормової культури.

«Наразі російська та китайська сторони продовжують роботу над розширенням взаємовигідних торгових можливостей. Зокрема, у 2022 р. планується підписання протоколу, який дозволить постачати із Росії до Китаю горох», — додали у пресслужбі.