Через посуху 300 тисяч таїландських фермерів отримають допомогу

11 червня 2020, 11:11 1930

Таїланд затвердив допомогу в розмірі 10 млрд батів ($319 млн) для близько 300 тис. фермерів, які вирощують цукрову тростину та чия продукція постраждала від посухи.

Про це повідомляє Reuters.

Таїланд є другим за величиною експортером цукру в світі після Бразилії, але його виробництво впало більше ніж на 40% у сезоні 2019/2020 МР (грудень-квітень) в порівнянні з попереднім сезоном. Переробка тростини стала мінімальною за десятиліття, оскільки тривала посуха підірвала урожай в Таїланді.

За словами заступника прес-секретаря уряду Ратчади Танадірек, уряд планує надати фінансову допомогу близько 300 тис. фермерів, які вирощують цукрову тростину.

«Цього року посуха серйозно вплинула на фермерів, які вирощують цукрову тростину, і витрати на виробництво тонни продукції також збільшилися. Уряд співчуває виробникам цукрової тростини», — прокоментувала Ратчада Танадірек після того, як Кабінет міністрів затвердив пакет допомоги.

Очікується, що в наступному сезоні в Таїланді виробництво тростини продовжить знижуватися приблизно на 20%, прогнозує Управління фонду тростини і цукру, оскільки посуха триває, а пандемія коронавірусу вражає світову економіку і знижує попит на цукор.