Франція допоможе Україні насінням

15 грудня 2022, 08:52 2358

Україна передала Франції лист про програму надання державних гарантій через інвестиційний банк Bpifrance Assurance Export на експорт посівного насіння до України на суму орієнтовно €20-25 млн.

Про це йшлося під час «Форуму із економічної стійкості та відбудови України», говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

У межах форуму заступник міністра аграрної політики та продовольства України Денис Башлик зустрівся з представниками Міністерства економіки Франції, а також насіннєвих компаній та асоціацій. Відбулася панель, присвячена стану українського агросектору та його нагальних потреб, у якій взяли участь представники понад 50 французьких компаній, фермери, трейдери, виробники агропродукції.

«Український агросектор, який зазнав величезних втрат через війну, потребує підтримки. Зокрема, у забезпеченні генераторами та насіннєвим матеріалом. Дякуємо французькій стороні за розуміння наших потреб та надання фінансової допомоги, що буде спрямована на закупівлю насіння», — зазначив Денис Башлик.

Він додав, що європейці вражені стійкістю й здатністю українських аграріїв працювати в умовах війни та запевнили, що й надалі готові надавати всебічну підтримку.