Французький бізнес готовий інвестувати в український агросектор

13 грудня 2022, 09:22 2116

Французький бізнес зацікавлений в інвестуванні в Україну і готовий долучитись до її ранньої відбудови.

Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки.

«Ранок розпочався із зустрічі з французьким бізнесом. З очільниками найбільших компаній країни обговорили, які інструменти ми як уряд можемо забезпечити, щоб французький бізнес ще до нашої перемоги заходив на український ринок і розбудовував Україну. Дуже багато з учасників зустрічі вже зараз цікавляться нашими логістичними проєктами, проєктами в агро- і транспортній сфері», — розповіла перший віцепрем'єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Вона нагадала, що два місяці тому Україна презентувала інвестиційну платформу Advantage Ukraine, до якої вже надійшло 500 заявок від потенційних інвесторів, більшість з яких стосуються сфери інновацій, ІТ, сільського господарства, логістики та military-tech. Усі бажаючі інвестори можуть долучитися до відбудови вже зараз, залишивши заявку на сайті.

«Ми розуміємо, що туди, де Україна мала переваги на глобальному ринку до початку війни, інвестори спрямовують свої погляди і сьогодні. Зокрема, французький бізнес готовий брати участь у відновленні — їх цікавлять проєкти, пов'язані з водопостачанням і водовідведенням, енергоефективністю, логістичною інфраструктурою», — повідомила Юлія Свириденко.

Перший віцепрем'єр також зазначила, що український уряд веде діалог з міжнародними партнерами щодо страхування воєнних ризиків для компаній, які інвестуватимуть в Україну.