Україна отримає від Світового банку €88 млн на відновлення економіки

22 квітня 2022, 13:00 798

Світовий банк виділив Україні грант у розмірі €88,5 млн на відновлення та розвиток економіки.

Відповідну угоду підписали міністр фінансів Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (білорусь, Молдова та Україна) Аруп Банерджі, повідомляє Урядовий портал. 

Грантові кошти будуть спрямовані Україні з цільового фонду донорів у межах Програми Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення для України.

«Ми вдячні нашим міжнародним партнерам, які долучилися до фінансування Цільового фонду. Фінансова підтримка, зокрема через інструменти Світового банку, є надзвичайно важливою в умовах повномасштабного вторгнення рф. Кошти дозволять Україні посилити фінансування соціально-гуманітарних напрямів  і забезпечити макрофінансову стабільність нашої держави. Грантова допомога є пріоритетною для нас, оскільки ми маємо вже сьогодні думати про майбутнє та відбудову країну після катастрофічних руйнувань», — зазначив Сергій Марченко.

Кошти будуть спрямовані до загального фонду Державного бюджету України для забезпечення першочергових соціальних, гуманітарних видатків, видатків на охорону здоров’я, підтримки внутрішньо переміщених осіб тощо.


Для довідки: Цільовий фонд створено Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Міжнародною асоціацією розвитку, внески до якого уже надійшли від Данії (близько €20,5 млн), Ісландії (близько €0,46 млн), Латвії (близько €5,0 млн), Литви (близько €5,0 млн) та Великої Британії (близько €60,0 млн).