Погоджено перші гранти на розвиток садівництва

02 серпня 2022, 11:04 2455

Міністерство аграрної політики та продовольства України видало перші чотири накази про надання гранту для закладки садів та ягідників на загальну суму 16,8 млн грн.

Про це говориться у повідомленні Мінагрополітики. 

Так, гранти отримають ТОВ «Бонелет» (Одеська обл.), ТОВ «Сад Переяслава» (Київська обл.), ТОВ «Органік Захід-груп» (Львівська обл.), ФГ «Житні лани» (Івано-Франківська обл.).

«За останній місяць «Ощадбанк» опрацював заявки від 61-го агропідприємства і в результаті передав на розгляд Мінагрополітики 40 із них: 33 — на розвиток садівництва, 7 — теплиць. Робочі групи міністерства вже опрацювали 23 заявки і за чотирма вищезгаданими погодили надання гранту. Наразі на розгляді перебуває ще 1 заявка на отримання гранту для створення або розвитку тепличного господарства та 16 — на закладку саду», — уточнили в міністерстві. 

Як розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, гранти для теплиць дозволяють агропідприємцям залучити до 7 млн грн, під закладку садів — до 10 млн грн. А загалом на програму держава виділить 16 млрд грн.

За умовами кожної з програм учасник зобов’язується вести діяльність не менше 5 років, сплачувати податки до бюджету, а також створити визначену кількість робочих місць.

Вичерпна інформація з умовами та правилами подання заявки для отримання гранту на сад, на теплиці.