Про це AgroPortal.ua повідомив керівник органічного ягідництва AgroOrganiс Костянтин Січной у ході Міжнародної виставки органічних продуктів BIOFACH 2019, яка проходить 13-16 лютого в Нюрнберзі (Німеччина).
«З «Ріттер Біо Агро» маємо партнерські зв'язки, і це є прикладом взаємодії декількох компаній, коли спільно просувається продукція на ринку. Проведений аукціон свідчить про те, що Україна має потенціал в органіці, але потрібно вирощувати не просто зернові, а братися за більш технологічно складні процеси та пропонувати світу якісний перероблений продукт», — зазначає Костянтин Січной.
За його словами, компанія «Ріттер Біо Агро» три роки відпрацьовувала технологію виробництва органічного цукру.
«N.B.!» Клуб агроефективності: звідки в Україні перший органічний цукор
«Насамперед складність полягала в боротьбі зі шкідниками, адже в органічному виробництві заборонене використання агрохімії. Та найбільшою складністю в цьому процесі було те, що в Україні не існує спеціалізованих заводів, які б переробляли органіку. Щоб відповідати вимогам стандартизації, компанії ще на початку сезону потрібно було без зволікань завезти всю партію органічного цукрового буряку, щоб виробити органічний цукор без домішок», — розповідає Костянтин Січной.
Для довідки: ТОВ «Ріттер Біо Агро» займається вирощуванням органічних культур та здійсненням експорту до країн ЄС. З 2013 року компанія сертифікована ТОВ «Органік Стандарт» та з 2015 року сертифікується за стандартами Naturland. У 2017 році отримала сертифікат за стандартом Bio Suisse.
Людмила Лебедь, AgroPortal.ua