Унікальний фотосепаратор сортує зерно майже з нульовим відсотком браку

10 лютого 2020, 08:50 2638

Фотосепаратор SPK+ південнокорейської компанії DAEWON GSI сортує різні види збіжжя з відсотком браку, який практично досягає нуля.

Про це в коментарі для AgroPortal.ua розповів Сергій Каськов, засновник «Грін Сервіс ЮА» — ексклюзивного партнера та єдиного дистриб'ютора DAEWON GSI в Україні.

«Фотосеператор — один із наших флагманських продуктів. На сьогоднішній день це найкращий колірний сортувальник у світі», — зазначив Каськов.

За його словами, фотосепаратор допомагає відсівати дефектні зерна та домішки шляхом аналізу кольору частинок. У порівнянні з традиційними сортувальниками, які використовують флуоресцентні лампи, машина DAEWON GSI використовує LED світлодіод, забезпечуючи більш стабільну роботу. Це практично унеможливлює неправильну ідентифікацію.

«Фотосепаратор уловлює навіть маленькі недоліки, використовуючи камери з високою роздільною здатністю та світлодіоди високої світності», — зазначає фахівець.


За його словами, обладнання має цілу низку переваг: автоматична корекція зображення, розпізнавання 16 млн кольорів, виявлення дефектів від 0,14 до 0,07 мм, дистанційне керування кількома машинами, доступ через смартфон та багато інших.

Зазвичай фотосепаратор DAEWON GSI використовують для попереднього очищення зерна при прийомі на склади, очищенні на млинах та елеваторах, обробці зерна на післязбиральних лініях. При цьому машина дозволяє сортувати зерна, різне насіння і навіть продукти переробки — цукор, сіль, каву, какао, лікарські рослини. При високій швидкості обробки машина створює мало шуму та забезпечує швидке реагування.


Крім того, Каськов звернув увагу ще на дві розробки південнокорейської компанії, які можуть бути корисними для українських виробників — зерносушарки та апарати для очищення зерна.

«Зерносушарки DAEWON GSI дуже економічні, зі зниженим класом споживання. Здебільшого працюють на газовому, а також твердому паливі, — зазначає він. —Конструкція та розташування всіх елементів пристосування забезпечує ефективне використання гарячого повітря та оптимальний режим сушіння сільгоспкультур».

Особливість апарату попереднього очищення зерна південнокорейського виробництва – це підвищена ефективність з допомогою подвійного сита.

«Апарат очистки D 300 має оптимальну конструкцію для ефективного та безпечного видалення сторонніх речовин, що містяться у сировині. Його продуктивність складає 30 т/год, використовується для ячменю, пшениці, сої та інших культур», — додав засновник «Грін Сервіс ЮА».


Для довідки: DAEWON GSI (Південна Корея) - лідер ринку обладнання для переробки всіх видів зернових культур. Компанія виробляє апарати попереднього очищення зерна, обладнання безперервного сушіння зерна, апарати для аерації зерна, сепаратори, полірувальні риси, ротаційні сита, класифікатор довжини зерна, Full Color (сепаратор зернових культур з камерою RGB), що використовує колірні характеристики як вхідні параметри.

Дізнатися більше про інноваційне обладнання DAEWON GSI можна на виставці «АгроВесна 2020», яка відбудеться 18-20 лютого у Міжнародному виставковому центрі у Києві. Ви знайдете на стенді 2С 241.


Наталія Рекуненко, AgroPortal.ua