Україна експортуватиме до Китаю яловичину, антилоп і білих ведмедів

03 жовтня 2019, 18:00 2734

Домовленості щодо погодження міжнародного ветеринарного сертифіката для експорту антилоп з України до КНР досягнуто за результатами останньої зустрічі представників Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з делегацією Генеральної митної адміністрації Китайської Народної Республіки.

Про це повідомила начальник Управління міжнародного співробітництва Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Олена Курята під час експортного інтенсивну «Органічний експорт в Китай», організованого Ukrainian Organic Cluster.

«Антилопи в Херсонській області розводяться саме для таких потреб. Підприємство планувало виходити також на американський ринок, але це дуже складно. В Китаї тварини житимуть в певних дендропарках в гарних умовах. Такий само протокол ми зараз готуємо по білій ведмедиці. Щоправда, до перевезення планується лише одна», — розповіла Олена Курята.

За її словами, щодо можливості експорту яловичини, то Китай наразі затвердив перелік з трьох українських потужностей з виробництва замороженої яловичини для експорту цієї продукції на китайський ринок.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua