Жителі села Маломиколаївка Дніпропетровської області, що виробляють продукцію під брендом «Герцевські крафтолики», зібрали врожай гарбузів і почали їх переробляти.
Про це AgroPortal.ua розповіла староста Петрівського старостинського округу, до якого належить село Маломиколаївка, Світлана Гарнадко.
«Садили цього року лише два сорти гарбузів — Матільда та Самсон від компанії Enza Zaden. Зібрали близько 3 т, але після відбору залишилося 2 т. Їх вже почали переробляти на цукати», — зазначає вона.
Держслужбовиця додає, що цього року в регіоні взагалі не було дощу, тому гарбузи виросли невеликі за розміром.
Гарбузові цукати ТМ «Герцевські крафтолики»
Окрім гарбуза, закупили ще айву та наморозили пюре з яблук, абрикосів, груш, малини, смородини. «Всього потрішки, адже саме в липні, коли був пік збору ягідних, світла не було. Не знаємо, як буде з електроенергією взимку», — говорить Світлана Гарнадко.
У серпні вибуховою хвилею було пошкоджено виробничий цех ТМ «Герцевські крафтолики».
Весь асортимент товару крафтового виробника можна побачити на сторінці «Герцевських карфтоликів» у Facebook та Instagram.
Для довідки: село Маломиколаївка у 2020 році перемогло у Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України», організатором якого є онлайн-видання AgroPortal.ua. Отриманий грошовий грант від головного партнера конкурсу — Посольства Королівства Нідерландів в Україні — допоміг жителям Маломиколаївки запустити виробництво цукатів з овочів та фруктів під брендом «Герцевські крафтолики». З початку повномасштабного вторгнення на підприємстві розпочали виготовляти сухий борщ для ЗСУ.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua