Про це AgroPortal.ua розповів засновник ТМ CheeseBanda Олександр Блажевич.
«Ми утримуємо французьку молочну породу овець лакон і займаємося виробництвом твердого сиру та бринзи. Поголів’я коливається від 1500 до 2000 голів. Ковбасу почали робити відносно недавно. Але з огляду на попит, можливо, будемо збільшувати виробництво», — розповідає Олександр.
Він зазначає, що в економічному плані виробляти ковбасу вигідніше, ніж продавати баранину тушками.
«Зазвичай ми не афішуємо цей процес, оскільки виробництво нерегулярне, і ковбаси виготовляємо небагато — 50-60 кг за один раз. Це приблизно раз на 1-2 місяці. Перед новорічними святами збільшуємо обсяги», — додає виробник.
Він запевняє, що ковбаса на 100% з овечого м’яса. Не додають в СheeseBanda навіть шпик. Мінімум спецій — сіль і перець. Основний акцент на натуральності продукції.
Наразі вартість однієї палки баранячої ковбаси вагою 350-370 г складає 170 грн.
«Реклами наша ковбаса особливо не потребує — зазвичай розбирають родичі, знайомі, друзі, адже знають, що якісна. Хто хоча би раз брав паличку, більше по одній не бере — лише 3-5 штук, — розповідає Олександр Блажевич. — Цього разу я вирішив порадувати ковбасою наших постійних клієнтів, які замовляють у нас сир. І результат перевершив сподівання — вся партія розійшлась за 1 день».
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua