Все, що розповідають про спеціальне годування, є маркетинговими закидами від промислових фермерів, які годують тварин «хімією» і говорять, що все сало з м'ясними прошарками можна назвати генеральським. Але це не так.
Про це AgroPortal.ua розповів засновник проєкту «Фермерська батьківщина» Едуард Линник.
«Єдиний секрет — не годувати поросят «замінниками їжі», а сироваткою, кукурудзою, картоплею, тобто мінімум преміксів. Бо якщо годувати «хімією», то та тонка частина сала на межі з підчеревиною буде товстою і жирною», — зазначає Едуард Линник.
За його спостереженням, свиней у домогосподарствах зараз вирощують вдвічі менше порівняно з періодом до 2022 року. «В середньому на село 150 свиней. Вирощують одну-дві для себе, додаючи ще одне порося на продаж», — додав Едуард Линник.
Світлана Цибульська, AgroPortal.ua