Маркарова: Питання щодо додаткових 4 млрд грн дотацій для аграріїв відкрито

24 жовтня 2019, 14:58 1845

Міністерство фінансів України готує до другого читання проект державного бюджету на 2020 р., який буде подано до Верховної Ради України до 3 листопада.

Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова в ході пресс-підходу на форумі «Диригенти змін».

Вона зазначила, що вчора Кабінет міністрів України затвердив макропрогноз на 2020-2022 рр., на базі якого і формується документ.

«Вчора було ухвалено макропрогноз, який завжди ухвалюється в декількох сценаріях, і завжди сценарій, який є найбільш консервативним приймається для бюджету», — сказала вона.

Маркарова уточнила, що дефіцит бюджету на 2020 рік планується на рівні меншому 2%.

«На базі цього вже є низка реформ, які нова Верховна Рада почала активно втілювати — це концесія, початок розвитку ринку землі, приватизація. Це те, що дозволить потужно залучити інвесторів в Країну з одного боку, а це один з ключових драверів зростання. З іншого — покращити продуктивність, тому до інвестиції — це нові технології, нові робочі місця. Це абсолютно реалістичні очікування», — додала вона. 

Міністр фінансів не змогла дати відповідь на питання, чи закладено у проекті державного бюджету на 2020 р. додаткові 4 млрд грн, які вніс парламентський комітет з питань аграрної і земельної політики аби збільшити обсяги держпідтримки АПК до 1% ВВП.

«На сьогоднішній момент парламент ухвалив бюджетні висновки, які на робочому рівні ми вже отримали. Сподіваємось найближчим часом отримати офіційно. І до 3 листопада Кабмін опрацює і подасть… Що там буде? Всі питання ще відкриті і будуть опрацьовуватися», — відповіла вона.


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua