Ціна на соняшниковий шрот за останні місяці зросла приблизно на 25%.
Про це в інтерв’ю AgroPortal.ua повідомив керівник Борзнянської філії Української молочної компанії Ігор Хлистун.
За його словами, існує брак пропозицій від переробників, водночас зростає кількість посередників.
«Також бувають проблеми з логістикою. Частково ми вирішили це питання придбанням власних авто для перевезень — не лише кормів, а й тварин», — додає він.
У раціоні тварин Борзнянської філії Української молочної компанії із покупних компонентів лише соняшниковий шрот — 10%, сіль та вапно — менше 0,5%.
«Решта — силос, сінаж, сіно, солома — власне виробництво. Річна потреба у заготівлі становить 22 тис. т кукурудзяного силосу, 7 тис. т житнього сінажу, 2,5 тис. т сіна (як сіяних, так і природних трав), 3 тис. т соломи, зокрема закуповуємо у валках на суміжних підприємствах», — зазначає Ігор Хлистун.