Приборкати бджіл: як вінницький фермер створює медово-ягідні пасти

23 грудня 2021, 06:56 1114

Джерело фото: Медобар. Мед щасливих бджіл // Facebook

Ветеранська справа «Медобар» заснована вінничанином Сергієм Бондаренко.

Стартап Бондаренко починав, маючи багаж теоретичних знать про пасіку, проте без великого досвіду. Засновник каже, що перші бджоли були надто агресивними, але зараз на пасіці переважають бджоли породи Карніка.

Сьогодні медобар «Мед щасливих бджіл» пропонує широкий асортимент крафтових смаколиків, які мистецьки поєднують смак та користь.


Перш ніж створити медово-ягідну пасту, як мед, так і ягоди, піддаються попередній підготовці. Після збору соковитих, стиглих ягід, їх піддають гідратації при температурі 55 градусів, щоб зберегти вітаміни. Далі ягоди перемелюються, просіюються від кісточок, змішуються з медом та фасуються у баночки.

Медово-ягідні пасти солодкі, з притаманною ягодам особливістю смаку. Наприклад, обліпиха в поєднанні з медом літнього різнотрав'я — це «вибух користі» з неповторним кислуватим присмаком.


Малинова паста — це просто must have будь-якої осені, а поєднання смородини з медом має неймовірну кількість вітаміну С. Медова чорниця не тільки гарно впливає на зір, а й завдяки високому вмісту антиоксидантів, є хорошим засобом для профілактика ракових захворювань, пояснюють виробники.

Окрім медово-ягідних паст, «Мед щасливих бджіл» пропонує горішки, залиті медом, кілька видів меду та інші медові десерти.


AgroPortal.ua за матеріалами Newfood.media