В Аграрному фонді виявили прострочені кредити і неякісне зерно на складах

06 грудня 2019, 11:27 2537

«Аграрний фонд» зобов'язаний виплатити 88 млн грн штрафних санкцій за простроченими кредитами в розмірі понад 1 млрд грн.

Про це заявив в.о. голови правління ПАТ «Аграрний фонд» Іван Баришев, йдеться у повідомленні компанії.

«Крім того, станом на початок грудня поточного року «Аграрним фондом» укладено форвардних контрактів лише на 10 тис. т зерна, що може становити загрозу продовольчій безпеці держави (для порівняння, в період з січня по листопад 2015 року було законтрактовано понад 400 тис. т. зерна)», — додав він.

На балансі самого підприємства, за даними новог керівництва, залишилося всього 200 тис. т зернових, значна частина яких є заставою за отриманими кредитами, а частина знаходиться в незадовільному стані. При цьому, ціна на більшу частину продукції на складах перевищує ринкову на 10-30%.

«Вказані обставини відбулися внаслідок діяльності попереднього керівника «Аграрного фонду» Андрія Радченко, тому, з метою встановлення законності вказаних дій, визначення кількісного та якісного стану зернових, спеціалістами проводиться відповідна перевірка», — додав Баришев.


Для довідки: в листопаді 2019 р. Андрія Радченко звільнено з посади голови правління ПАТ «Аграрний Фонд». В.о. глави компанії призначено Івана Баришева.

ПАТ «Аграрний фонд» — один з провідних операторів агропромислової галузі України. Підприємство засноване в 2013 році, власником 100% акцій товариства є держава. Основний вид діяльності — закупівля зернових за форвардними контрактами, продаж мінеральних добрив.