*Текст подається мовою оригіналу
Такі результати отримало дослідження, проведене на замовлення виробника білкових концентратів Atura Proteins.
Дослідження показує, що асортимент продукції для флекситаріанців зросте на 48%, а кількість веганських пропозицій сягне 47%
Менеджер з комерційного розвитку та маркетингу Atura Proteins Пол Донеган розповідає, що з 2020 по 2027 рік ринок рослинної їжі зросте на 11,9%.
«Зараз у Великій Британії налічується приблизно 8,7 млн флекситаріанців, тож настав час бізнесу задуматися над розширенням рослинної продукції», — повідомляє він.
Найбільш значною категорією зростання будуть рослинні замінники м’яса, злаки та сир.
Попит на білки рослинного походження є великим, проте їх джерело залишається ключовою проблемою
Приблизно третина професіоналів харчової галузі Великої Британії стверджують, що складність пошуку інгредієнтів є найбільшою перешкодою для розробки рослинних продуктів.
«Наше опитування показує, що виробники мають проблеми із закупівлею деяких рослинних інгредієнтів, тому що попит на них збільшується, — зазначає Пол Донеган. — Незважаючи на це, ми шукаємо альтернативні джерела білка, вивчаємо, як вони взаємодіють з іншими інгредієнтами та де їх можна використовувати для досягнення оптимальної продуктивності».
Наразі Atura Proteins постачає продукти з трьох альтернативних джерел білка, включаючи нут, червону сочевицю та боби фава. Вміст білка в них близько 60%. Вони виготовляються за допомогою процесу сухого фракціонування.
У 2022 році Atura Proteins планує випустити ряд ізолятів (>80%), спрямованих на здорове харчування
«Протеїн зберігає свою популярність, і тенденція до збагачення білком не має жодних ознак уповільнення, — пояснює експерт. — Для виробників харчових продуктів і напоїв рослинного походження є реальна можливість розглянути альтернативні джерела білка, щоб надавати споживачам корисні продукти».
Близько 55% британських виробників зазначають, що розробка продуктів, збагачених білками, була відповіддю на попит споживачів, які піклуються про своє здоров’я.
Білкові концентрати є хорошим джерелом клітковини, багаті на мінерали та вітаміни. «Ми зрозуміли, що ринок починає шукати альтернативи за межами більш усталених рослинних білків, таких як соя та горох», — говорить Донеган.
AgroPortal.ua за матеріалами Food Ingredients First