Закупівельні ціни на свинину піднялися до 75 грн/кг

06 квітня 2023, 13:54 1352

Квітень почався із позитивної цінової динаміки на ринку свиней забійних кондицій.

Про це повідомляє асоціація «Свинарі України».

Зазначається, що останні торги березня завершилися позитивним коливанням цін закупівлі. Так, оператори переглянули котирування у бік підвищення на 1-3 грн/кг, тож кілограм свинини забійною вагою цього тижня коштує переважно 74-75 грн/кг в усіх регіонах країни. Епізодично зустрічаються як нижчі, так і вищі цінові пропозиції, середньозважена ціна реалізації зупинилася на рівні 74,65 грн/кг, що на 2,2% вище, ніж тижнем раніше.

«Хоча про передсвятковий ажіотаж наразі не йдеться, абсолютна більшість представників м’ясопереробки відзначає пожвавлення реалізації. Так, окремі гравці ринку, зокрема зі Сходу, відзначають, що кількість заявок перевищує можливість їх задовольнити через брак кондиційної свинини та нижчу середню забійну масу тварин», — додають в асоціації.

Деякі оператори зазначають, що погіршення погодних умов трохи обмежило споживчу активність, проте наближення святкових днів стимулюватиме продажі наступного тижня. Крім цього, потепління у другій половині місяця, на думку переробників, має підтримати реалізацію на вищому рівні, ніж у зимові місяці.