Нестача пропозиції піднімає закупівельні ціни на свинину

10 червня 2022, 09:21 1013

Ціни на свинину продовжили висхідний рух протягом першої декади червня.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

Зазначається, що торги минулого тижня продемонстрували помітну перевагу попиту над пропозицією, що збільшило середньозважену ціну закупівлі на 4,4%, яка зупинилась на позначці 55,3 грн/кг.

Як і тижнем раніше, спостерігається регіональна розбіжність цін. Так, унаслідок значного дисбалансу між обсягами попиту та пропозицією на товарних свиней на сході України котирування зросли до 57-59 грн/кг. В інших регіонах ринкова ситуація дещо збалансованіша, тож цього тижня у центрі ціни коливаються в межах 55-57 грн/кг, а максимальна позначка в західних областях на пів гривні нижча.

«Більшість постачальників свиней забійних кондицій відзначили, що закупівельна активність залишається на високому рівні — заготівельники звертаються по додаткові партії тварин серед тижня, давні контрагенти заявляють про бажання відновити співпрацю. Водночас щонайменше чверть свиногосподарств цього тижня мали до реалізації менші товарні партії, а окремі були змушені взяти паузу, щоб тварини могли дорости до товарних кондицій. І виробники, і переробники відзначають помітно меншу середню забійну масу тварин упродовж останніх тижнів, що помітно зменшує загальну пропозицію промислової свинини», — пояснюють експерти.