Казахстан розвиватиме вівчарство на Закарпатті

04 вересня 2022, 09:50 6163

За роки незалежності України різко скоротилося поголів’я овець, незважаючи на те, що збереглись у достатній кількості пасовища та площі для вирощування кормів. Основні причини скорочення поголів’я — низька ціна збуту баранини, низький попит на продукцію вівчарства на внутрішньому ринку, низька закупівельна ціна на вовну, втрачена селекційна робота.

Про це під час зустрічі в межах проєкту Закарпатської ОВА з розвитку вівчарства говорили представники Мукачівського фахового коледжу НУБіП України, ГО «Асоціація вівчарів Закарпаття» та казахської компанії «КУАЛТД».

За результатами зустрічі було домовлено, що представники Казахстану протягом місяця вивчатимуть та передаватимуть досвід розведення овець у гірських районах області.

Крім того, підприємці Казахстану готові інвестувати на покращення навчальної бази фахового коледжу з підготовки спеціалістів ветеринарної медицини та переробки сировини вівчарства, створення підприємства з переробки вовни, шкіри, виробництва юрт, ременів, сідел для коней та іншої продукції з ринком збуту на території Казахстану та інших країн-партнерів.

Казахи також готові допомогти закарпатським вівчарям у селекційній роботі.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua