Якість молока, що надходить на переробку, зростає

30 липня 2018, 12:58 1933

На молокопереробні підприємства України за підсумками першого півріччя 2018 р. надійшло 2,1 млн т молока базової жирності, що на 3,6% менше, ніж за відповідний період минулого року.

Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації виробників молока (АВМ) з посиланням на дані держстатистики.

Із загального обсягу закупленого переробними підприємствами молока 1,4 млн т молока надійшло від сільськогосподарських підприємств (+0,6%), надходження від господарств населення склало 583 тис. т (-7,3%).

«Якість молока закупленого в промислових господарствах відчутно покращується», — зазначають в асоціації.

Частка молока ґатунку екстра у структурі зросла з 15,6% до 21%, вищого ґатунку — з 35,8 до 38,9%.

«Вперше за всю історію частка молока вищого ґатунку стала найбільшою та витіснила перший ґатунок — 33,9% проти 40,4% в минулому році», — зазначають в АВМ.

Найбільше сировини екстра ґатунку закуплено у Полтавській та Київській областях — 49,5 та 28,5 тис. т.