Земельна децентралізація: Порошенко вніс до Ради свій законопроект

07 грудня 2017, 11:08 5410

Президент України вніс у Верховну Раду свій варіант законопроекту, який передає землі за межами населених пунктів у комунальну власність об’єднаним територіальним громадам.

Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив народний депутат, голова підкомітету з питань земельних відносин Аграрного комітету ВРУ Олег Кулініч

Президентський законопроект № 7363 має назву «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин».

«Також законопроект №7363 містить низку важливих новел в податковій сфері і ключові норми «антирейдерського» законопроекту, який напрацьовувався в останні тижні. Приємно, що у президентському законопроекті були враховані більшість важливих норм розроблених мною та колегами по Аграрному комітету законопроектів № 4355 та № 7118-1», — констатував він.

Олег Кулініч додав, що детально норми законопроекту № 7363 парламентарі проаналізують згодом.

«Будемо сподіватися, що раз ініціатива щодо передачі земель за межами населених пунктів в управління ОТГ йде від Президента, то нарешті знайдеться і політична воля для прийняття цього рішення! Адже всі ми знаємо, скільки часу законопроекти на цю тему вже «маринуються» у Верховній Раді і скільки часу, на жаль, вже було втрачено. Передача земельних повноважень на місця стала б дуже правильним «подарунком» до Дня місцевого самоврядування. Хоча насправді це аж ніяк не «подарунок», а відновлення справедливості і здорового глузду!» — резюмував народний обранець.