єЧерга запрацювала на всіх пунктах пропуску

16 травня 2023, 08:42 1195

Електронна черга для перетину кордону («єЧерга») вже повноцінно працює на всіх 16 міжнародних автомобільних пунктах пропуску.

Про це говориться у повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у Facebook.

«Менше ніж за тиждень від запуску електронної черги перетину кордону послуга повноцінно працює на всіх 16 міжнародних автомобільних пунктах пропуску. Наразі всі вантажівки перетинають кордон лише відповідно до запису в електронній черзі», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в онлайн-черзі очікує на перетин кордону понад 12 тисяч вантажівок.

Станом на ранок 15 травня найбільша електронна черга нараховується на МАПП «Рава-Руська Хребенне» — більш як 2800 вантажівок. Понад 2 тисячі транспортних засобів онлайн очікує на перетин кордону через пункти пропуску «Краківець – Корчова» та «Ягодин – Дорогуськ».

За тиждень дії послуги вже 9500 вантажівок виїхало з України лише за електронною чергою, та майже 15 тисяч водіїв зареєструвалися у системі.

З моменту початку пілотного проєкту «єЧерга» у грудні минулого року на пункті пропуску «Ягодин Дорогуськ» до 15 травня кордон за електронним записом перетнуло понад 96 тис.  вантажівок. За цей же період у системі зареєструвалось більше 38 тисяч водіїв.