Виїзд вантажівок до Польщі через Шегині заблоковано

07 червня 2023, 12:45 1213

Джерело фото: wyborcza.pl

Польські фермери заблокували виїзд вантажівок з України через пункт пропуску «Шегині Медика».

Про це говориться у повідомленні Державної прикордонної служби.

«За інформацією суміжної сторони, перед пунктом пропуску «Медика» польські фермери заблокували рух вантажних транспортних засобів, що слідують з України до Польщі. Пропуск легковиків, автобусів та вантажівок на в’їзд в Україну здійснюється у звичайному режимі», — уточнили у відомстві. 

Як пише газета Wyborcza, до місця блокади прибули селяни переважно з Перемишльського та Ярославського повітів. Загалом близько 40 тракторів. Блокада кордону почалася о 9:00 і  триватиме до 22:00. Прикордонники перевіряють усі машини, але через блокування фермерів навіть ті, що розмитнені, далі не їдуть.

Аграрії запевняють, що попри заборону, українське зерно продовжує безперешкодно надходити до Польщі. Водночас сільгоспвиробники вимагають заборонити імпорт ягід, курятини та яєць, а також довшого, ніж до 15 вересня, обмеження на зерновий імпорт.

«Нас обманули. У нас немає ні хороших цін, ні ліквідності. Треба розчищати зернові склади і щось продавати. На жаль, нічого доброго не чекаємо. Ми хочемо, щоб міністр нам допоміг. Ми в кризовій ситуації, деякі з нас мають величезні кредити і підраховують збитки», — говорять аграрії.