В Україні створили «продовольчу долину»

01 лютого 2017, 12:57 4113

Представники агропродовольчого сектору, IT, ритейлу, HoReCa, бізнес-освіти ініціювали створення Ukrainian Food Valley (Української продовольчої долини).

Про це повідомляється на сторінці організації в Facebook.

Творці Ukrainian Food Valley розповіли, що її мета — об'єднати причетних до Agri&Food управлінців, які готові і здатні перейти до нового способу мислення і дій: від лобової конкуренції до співпраці. Місія організації — через взаємодію різних гравців створювати інноваційні продукти харчування і здорову їжу, спільно просувати Україну в світі і зробити її глобальним продовольчим лідером завдяки стратегіям нового покоління.

«Поодинокі дії навіть потужної організації не мають шансів у довгостроковій перспективі. Весь світ рухається від прямої виснажливої ??конкуренції до coopetition (cooperation + comреtition). А новою рушійною силою стають відкриті платформи, що дозволяють різноплановим гравцям через взаємодію досягати спільної мети, на виході нарощувати конкурентоспроможність і забезпечувати зростання в рази. Саме в такій логіці працюють Food Valleys у всьому світі», — розповіли в Ukrainian Food Valley.

Ініціаторами створення Ukrainian Food Valley стали власник Agrico Нік Гордійчук, категорійний менеджер Good Wine Наталія Ничипорчук, генеральний директор Smart Farming Артем Бєлєнков, директор ланцюга поставок Bacardi-Martini Лук'ян Гонтар, генеральний директор Eleks Руслан Захарченко, власник Lestro Олександр Кузьмичев, керівник Agri Food MBA Наталія Гордійчук.


Для довідки: прикладом таких Food Valley є Нідерланди (територія яких у  15 разів менша за Україну), які значною мірою завдяки діяльності Food Valley NL посідають друге місце в світі з експорту агропродукції.