Укрзалізниця зняла обмеження щодо узгодження планів перевезення

15 листопада 2022, 19:00 2589

Керівництво АТ «Укрзалізниця» прийняло рішення тимчасово зняти обмеження в узгодженні планів на навантаження експортних вантажів залізницею.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниця» Валерій Ткачов на сторінці у Facebook.

Таке рішення має простимулювати зростання виробництва експортних товарів і допомогти відродженню промислового та аграрного виробництва.

«АТ «Укрзалізниця» обмежувало узгодження планів навантаження експортних вантажів у обсягах фактичного приймання вантажів на кордоні іноземними перевізниками за принципом «обсяг навантаження на мережі УЗ повинен відповідати обсягам передачі вантажів на кордоні іноземним перевізникам», — пояснив він.

Валерій Ткачов додав, що «впровадження в червні зазначених заходів з боку АТ « Укрзалізниця» дозволило зменшити чергу вагонів у напрямку кордонів у 2,6 раза (з 42 тис. вагонів у травні до 16 тис. у жовтні) та значно розвантажило залізничну інфраструктуру України».

«Але ці заходи також стримували зростання відвантаження експортних вантажів та негативно впливало на рівень виробництва експортних товарів в Україні. До того ж, наявна черга на мережі АТ «Укрзалізниця» складає всього 10-12 діб. Тому керівництво АТ «Укрзалізниця» прийняло рішення тимчасово зняти обмеження в узгодженні планів на навантаження експортних вантажів залізницею. АТ «Укрзалізниця» буде узгоджувати всі обсяги навантаження експортних вантажів, які погодив іноземний перевізник (отримувач вантажу) у вагонах приватних власників», — підсумував він.