Українські пасічники привезли з Апімондії 8 відзнак

01 вересня 2022, 11:05 2391

До України повернулася делегація Спілки пасічників України, яка брала участь у 47-му Конгресі Апімондії — з'їзду всіх пасічницьких організацій світу.

Про це повідомляє пресслужба Спілки пасічників України.

Відзначається, що присутність української делегації на Конгресі виявилась напрочуд успішною. Окрім ділових зустрічей, укладання контрактів, голосування процедурних моментів, українці завоювали в різноманітних конкурсах на кращу продукцію, оформлення стенду, активність у процесі роботи конференції 3 золотих, 4 срібних і 1 бронзову нагороду.

Крім цього, в межах Конгресу, який стартував 24 серпня, українська делегація, одягнена в українські традиційні однострої, заспівала всім своїм складом Гімн України, а також пісню «Ой у лузі червона калина».

«У межах нашої діяльності ми від імені українців вручили кожній делегації, яка представляла країну, що допомагає нам у цій війні (країни Рамштайнської групи) хліб-коровай, спечений з української пшениці та меду пасічників, розбомблених агресором. Нашим гаслом було: «Україна, як і бджола, — вічні», — повідомив президент Спілки пасічників України Володимир Стретович.

«І надихнуті останньою золотою медаллю, яка Спілці була вручена на закритті самого Конгресу, ми повернулися додому із задоволенням, що змогли в такий складний час прославляти Україну. Про це, до речі, сказав президент Апімондії Джоф Петтіс на закритті: особлива подяка делегації України, яка змогла в такий важкий час бути активно представленою на світовому зібранні пасічників», — розповів Володимир Стретович.