Україна та Польща домовились про відновлення транзиту української агропродукції

18 квітня 2023, 19:31 1758

Україна та Польща домовились про відновлення транзиту української агропродукції. Він запрацює вночі з 20 на 21 квітня 2023 року.

Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

«До транзиту будуть застосовані додаткові заходи контролю, про які буде найближчим часом повідомлено учасників ринку публічно та в робочому порядку», — заявили у відомстві.

Перший віцепрем'єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко зазначила, що Польща від початку війни надає широку підтримку Україні: «Ми з польськими колегами вирішуємо усі питання як партнери, зокрема проблемні. І тому маємо оперативно і конструктивно реагувати на цю кризову ситуацію. 

Ми розуміємо ситуацію польських фермерів, і польська сторона розуміє становище українських фермерів, які страждають від війни. Зрештою першопричиною цієї ситуації є саме російська агресія. І ми зробимо все, щоб росія не скористалася з ситуації».

Вона зазначила, що за результатами переговорів було вирішено, що транзит українських товарів через територію Польщі буде розблоковано у ніч з четверга на п’ятницю.

Польська сторона поінформувала щодо технічних аспектів транспортування української продукції територією Польщі.