На Тернопільщині цього сезону заводи виготовили понад 109 тис. т цукру.
Про це «Укрінформу» повідомив директор департаменту агропромислового розвитку області Володимир Стахів.
«У Тернопільській області цукрові заводи переробили понад 782 тис. т цукрових буряків та виготовили понад 109 тис. т цукру. Торік у цей час заводи виготовили практично 75 649 т цукру. Це можна пояснити тим, що цукровий сезон розпочався значно швидше, а також кращою якістю сировини», — розповів директор департаменту.
На сьогодні в області працюють чотири цукрові заводи — у Чорткові, Хоросткові, Козові та Збаражі. Понад 2 млн т цукрових буряків законтрактовано. За словами Стахіва, це означає, що в області виготовлять близько 240 тис. т цукру.