Розширено перелік громад, які можуть податись на безкоштовне розмінування

10 серпня 2023, 14:50 1644

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) розширює свою діяльність у проведенні заходів з розмінування у цільових районах Харківської області: Богодухівському, Ізюмському, Куп'янському, Харківському та Чугуївському.

До 27 серпня 2023 року триває збір заявок через  Державний аграрний реєстр (ДАР) серед фермерів, які мають власні або орендовані сільськогосподарські ділянки площею до 300 га та зацікавлені взяти участь у програмі. Про це йдеться у повідомленні ФАО. 

Перелік громад Харківської області, які можуть подавати заявки на участь у програмі розмінування:

  • Богодухівський район: Богодухівська та Валківська;
  • Ізюмський район: Балаклійська, Барвінківська, Борівська, Донецька, Ізюмська, Куньєвська, Оскільська та Савинська;
  • Куп'янський район: Великобурлуцька, Куп'янська, Курилівська та Шевченківська;
  • Харківський район: Безлюдівська, Височанська, Вільхівська, Люботинська, Нововодолазька, Південноміська, Пісочинська, Роганська, Солоницівська та Харківська;
  • Чугуївський район: Зміївська, Малинівська, Новопокровська, Печенізька, Старосалтівська, Чкаловська та Чугуївська.

У межах опитування фермери мають надати кадастрові дані про ділянки орних земель, які уражені мінами та вибухонебезпечними залишками війни. Надана інформація буде додатково підтверджена за допомогою супутникових знімків. Відібрані фермери отримають підтримку в розмінуванні, а також додаткову допомогу, необхідну для відновлення сільськогосподарської діяльності.