Окупанти вдарили по порту Одеси, де зберігалося зерно

23 липня 2022, 14:53 2288

росіяни сьогодні, 23 липня, атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу «Калібр». У ньому знаходилось зерно, яке мали відправити на експорт.

Як повідомили в Оперативному командуванні «Південь», дві ракети збили силами протиповітряної оборони, дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

У пресслужбі Міністерства аграрної політики та продовольства «Суспільному» повідомили, що в порту було зерно.

«Кількість я не скажу, оскільки завантаженістю займається Мінінфраструктури, то це до них. Ми вже очікували завтра-післязавтра перші відправлення», — розповів представник відомства.

В ефірі телемарафону речник Сил протиповітряної оборони України Юрій Ігнат також підтвердив, що російська армія завдала ракетного удару по тій частині портової інфраструктури, де зберігалося зерно.

«В контексті того, що відбувається сьогодні з українським зерном, було завдано удар саме там, де зерно. Тому бачимо, чого вартують ті домовленості з країною-терористом», — прокоментував Юрій Ігнат.

У свою чергу речник  Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко зазначив, що росії знадобилося менше 24 годин, щоб ракетним ударом по території порту поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині у підписаному в Стамбулі 22 липня документі.

«російська ракета — це плювок володимира путіна в обличчя Генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррішу та Президентові Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди, і яким Україна вдячна», — зазначив він.

Ніколенко додав, що Україна наголошує на необхідності неухильного виконання домовленостей щодо відновлення безпечного експорту українських сільськогосподарських товарів Чорним морем з трьох портів: Одеси, Чорноморська та Південного.