Порти Одещини відновили роботу. Проводиться формування караванів

27 липня 2022, 14:25 2876

Морські порти Одеської області відновили роботу та готуються до прийому та відправлення зерновозів.

В Адміністрації морських портів України повідомили, що проводиться підготовка до формування караванів суховантажів, які слідуватимуть за лідируючим кораблем безпечним коридором, пише видання «Думська»

Щоб визначити безпечні коридори для проходу суден, спільно працюють фахівці Центру навігації, гідрографії та гідрометеорології Військово-морських сил України та філії «Одеський район Держгідрографії».

Вони проводять пошуки підводних об'єктів та встановлюють спеціальне навігаційне обладнання, а також уточнюють глибини підхідних каналів у морському районі біля одного з портів Одеської області.

Водночас Військово-морські сили України продовжують нести чергування на морі та суші й готові дати відповідь на будь-які провокації та атаки противника.

У Туреччині розпочав роботу Спільний координаційний центр з безпечного експорту українського зерна.

Центр з офісом у Стамбулі контролюватиме рух усіх комерційних суден у Чорному морі, використовуючи національну інфраструктуру та інші засоби. 

Хулусі Акар, міністр оборони Туреччини

Ми віримо, що робота, яка буде проводитися через Спільний координаційний центр, зробить значний внесок у подолання продовольчої кризи, яка охопила весь світ, особливо у зниження цін, як стверджують експерти.