Полтавщина — лідер за посівними площами кукурудзи

18 квітня 2019, 15:01 2596

Аграрії Полтавської області станом на 12 квітня завершили роботи з підживлення озимих культур на площі 237 тис. га, із яких 225 тис. га — озима пшениця. Тривають роботи по закриттю вологи та підготовка ґрунту під посів ярих культур.

Про це розповів директор департаменту агропромислового розвитку Полтавської  ОДА Сергій Фролов.

«Загалом по області вже посіяно ярих культур на площі 180 тис. га. Для порівняння, впродовж відповідного періоду минулого року в області цей показник становив лише 7 тис.га. Завершено посів ярих зернових на 115 тис. га. Практично стартував посів усіх культур», — розповів Сергій Фролов.

Він поінформував, що до весняного посіву по всіх категоріях господарств підлягає 1,4 млн га. Із них ранніх зернових і зернобобових культур — 115 тис. га. Основна структура посіву, як і впродовж попередніх років, зосереджена на пізні культури.

«З-поміж основних сільськогосподарських культур понад 590 тис. га відведуть під кукурудзу на зерно. Це найбільша площа для кукурудзи на зерно в Україні. Цукровим бурякам віддадуть 32 тис. га. Це третій показник у державі. Соняшник планують засіяти на 319 тис.га, сою — на 206 тис. га. За площами посіву сої регіон теж на третій сходинці», — зазначили в ОДА,

На картоплю й овочеві культури відводять 83 тис. га, а на кормові культури — 113 тис. га.

«Є невелике збільшення площ посіву кормових культур. Це хороший показник, який демонструє, що робиться ставка на подальший розвиток тваринництва. Крім того, це значне покращення структури ґрунту», — пояснив Сергій Фролов.

За його словами, загалом зерновий клин Полтавщини становитиме 950 тис. га або 55% від структури посівних площ. Водночас це менше на 22 тис. га, ніж у попередньому році, на користь технічних культур.

Площа посіву гречки складе понад 3 тис. га, проса — 2,5 тис. га.