Польські фермери повністю розблокували Шегині

21 березня 2024, 12:48 940

Польські фермери припинили блокувати рух вантажівок на напрямку пункту пропуску «Медика Шегині». Заблокованими станом на 21 березня залишаються 4 напрямки кордону з Польщею.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко, пише «Українська правда».

«Інформацію про це українські прикордонники отримали близько 21:30 напередодні від представників Прикордонної варти Польщі. Ними зазначалося, що польські фермери завершили блокування руху вантажних транспортних засобів на вʼїзд до Польщі та виїзд. Тож оформлення цієї категорії транспорту почало здійснюватися в звичному порядку», — сказав він.

За словами Демченка, станом на ранок заблокованими для руху вантажівок залишаються 4 напрямки: «Ягодин», «Устилуг», «Угринів» та «Рава-Руська».

На напрямку цих пунктів пропуску польські фермери пропускають різну кількість вантажівок в обидва боки, але, до прикладу, через ПП «Рава-Руська» та «Ягодин», як і раніше, не пропускаються вантажні транспортні засоби з України до Польщі. Крім того, у напрямку ПП «Ягодин» протестувальники пропускають досить незначну кількість вантажівок, які їдуть в Україну, зазначив речник ДПСУ. За минулу добу таких було лише 50, що для цього напрямку є критично низьким показником, додав він.