Плани з вивезення зерна через західний кордон виконуються лише на чверть

23 жовтня 2022, 08:00 4611

Вантажовідправники зерна у бік західних прикордонних переходів лише на 24,1% виконують узгоджені з «Укрзалізницею» та іноземними перевізниками плани.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, пише Rail.insider.

«Дуже низькій відсоток виконання планів. Наприклад, по «Батьове» виконання планів щодо зернових — лише 26,6%. Заявили 3871 вагон, навантажено тільки 1029. Це дуже погано, це неритмічне відвантаження. По «Вадул-Сірет» виконання планів 11%, «Дякове» — 27%, «Ізов» — 29%, «Рені» — 20%,«Ужгород» — 23%, «Чоп» — 15%, «Ягодин» — 5,5%», — навів приклади він.

Ненабагато краще ситуація з іншими аграрними вантажами: щодо олії виконання планів становить 35%, щодо макухи — 44%.

Натомість Валерій Ткачов закликав бізнес попереджати про відміну планів, аби дати можливість іншим скористатися провізною спроможністю переходів. Крім того, він попросив відповідально поставитися до планування обсягів перевезень на листопад.

«Сьогодні-завтра ми сформуємо заявки на листопад. Прошу всіх відповідально поставитися до планування. Заявляти тільки те, що ви фактично повезете. Щоб не було такої ситуації, як зараз», — додав представник УЗ.

Фактична середньодобова здача вантажів через залізничні стики за жовтень у порівнянні з вереснем 2022 р. зменшилась на 252 вагони, у тому числі з зерновими вантажами зменшилась на 48 вагонів. Добове передання вагонів скоротилося з 536 до 488 одиниць, або на 9%. Разом із тим скоротилися і черги, додав Ткачов.