Пасічники переобрали президента своєї спілки

17 грудня 2018, 16:29 3493

Президента Спілки пасічників України було переобрано на ІХ з'їзді. Другу каденцію очолювати об'єднання українських бджолярів буде Володимир Стретович. За таке рішення проголосували 83 делегати з'їзду.

Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

«Очоливши спілку три роки тому, я поставив головними завданнями зробити її організаційно сильною та дієво привабливою. Ні перше, ні друге виконати в повній мірі не вдалося. Прийшов час проаналізувати зроблене, обговорити допущені помилки, визнати недороблене і сформувати плани на перспективу», — наголосив президент Спілки пасічників України Володимир Стретович під час свого виступу.

За його словами, була проведена реорганізація громадської організації в громадську спілку з можливістю участі колективних членів, перереєстрація членів спілки, створені нові територіальні підрозділи, випущено нові членські квитки, внесено зміни до статуту й посилено дотримання статутних правил, налагоджена співпраця з профільними міністерствами, спорідненими організаціями, в тому числі на міжнародному рівні з побратимами з Казахстану, Чехії, Польщі, Словаччини, Білорусі, Литви.

Як зазначив Володимир Стретович, успішна робота пасічника залежить від поєднання зусиль і активної співпраці трьох сторін.

«Перше — це постійна моніторингово-консультаційна, допомогова робота профільного ЦОВВ — Мінагропроду і його служб. Друге — сучасні актуальні досягнення пасічницької науки в особі Інституту бджільництва ім. П.І. Прокоповича, що покликані допомагати бджолярам, а третій учасник — це, власне, пасічники, які щоденно важкою працею створюють і добувають цілющий продукт. Такий своєрідний рівносторонній трикутник, який є найстійкішою геометричною фігурою, якщо всі сторони (учасники) працюють спільно», — зазначає Володимир Стретович.


Для довідки: Спілка пасічників України об»єднує 20 обласних організацій (три — у стадії реєстрації), 134 — районних, 18 сільських осередків, 10 колективних членів.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua