На Полтавщині з'явився індустріальний парк з глибокої переробки кукурудзи

04 березня 2024, 08:41 1647

Індустріальний парк «Смарт Тех Індастрі» на Полтавщині включено до Реєстру індустріальних (промислових) парків.

Відповідне рішення Кабінет Міністрів України ухвалив на засіданні 1 березня 2024 року, говоритья на Урядовому порталі

«Сьогодні уряд України докладає значних зусиль для підтримки національного виробника, стимулювання виробництва, розвитку переробних підприємств, що виробляють продукцію з високою доданою вартістю. З огляду на це, зростає значення індустріальних парків як максимально сприятливих для розвитку бізнесу майданчиків. Концепція «Смарт Тех Індастрі» передбачає значні інвестиції в будівництво підприємства глибокої переробки агропродукції та вагомі результати роботи», — розповів заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

На території парку, який розташується на площі в понад 13 га в Лубенському районі Полтавської області, передбачається спорудження підприємства з глибокої переробки зерна кукурудзи. Підприємство спеціалізуватиметься на виробництві харчових продуктів, продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, готових кормів для тварин. Також серед напрямів роботи парку —  виробництво готових металевих виробів, лісопильне та стругальне виробництво та ін.

Для безперервного постачання енергії на об’єкти виробництва буде збудована ТЕС загальною потужністю 3 МВт. Відповідно до укладеного з американськими інвесторами меморандуму, в облаштування інфраструктури парку планується інвестувати $7 млн, в будівництво об’єктів парку $20 млн. Парк забезпечить створення близько 350 нових робочих місць у переробній промисловості.